dimarts, 23 de juny del 2009

Què porta Linkat ?

Com que nosaltres de coneixement no en tenim gaires (som novells en això de les distribucions), anem a buscar-los a fora i per exemple ens farem ressó d'un article d'alliberats.cat en que se'ns explica què és Linkat i què porta:

"La Linkat és una distribució de programari educatiu amb la qual es pretén que tots els centres educatius, però també tota la societat, tinguin accés a un conjunt molt ampli d’aplicacions de forma legal, gratuïta, amb suport professional i en llibertat. Linkat inclou un gran conjunt d’aplicacions d’ofimàtica, d’internet, jocs, multimèdia, i sobretot aplicacions educatives.http://www.catpl.org/var/corporate/storage/images/ceppl/aplicacions/sistemes_operatius/linkat/47556-1-cat-ES/linkat_large.png

El projecte ha estat desenvolupat i s’ofereix per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i té per objectiu impulsar l’ús del programari lliure. A més a més, també es vol aconseguir l’extensió de l’alfabetització digital respectant la legalitat i la promoció dels principis del treball col·laboratiu. Linkat també incorpora tecnologia LTSP, acrònim de Linux Terminal Server Project, per tal de permetre la reutilització d’ordinadors i components en “aules de baix cost” tot allargant la vida útil del maquinari.
Tècnicament, Linkat és una distribució GNU/Linux basada en Novell Linux Desktop 9 (Linkat 1.0 i Linkat 1.1) i en Suse Linux Enterprise Desktop 10 (Linkat 2.0 i Linkat 2.1) que incorpora aplicatius de la distribució d’openSUSE i d’altres de propis, com el Jclic.

Utilitza per defecte l’entorn d’escriptori Gnome, tot i que també estan disponibles els escriptoris Kde i Xfce. Aquesta distribució incorpora programes molt coneguts en el món del programari lliure, com són el Nautilus, la suite de l’OpenOffice, el Gimp, el VLC i el Banshee.

escriptori_linkat

Per altra banda, trobem el programari educatiu que fa que aquesta distribució sigui tan atractiva. Una llista d’aquests programes és: Tux Paint, Stellarium, QCad, Jclic, Geogebra, KmPlot, KPercentage, GNU Solfege, Kalzium, Vlab, GCompris i molts d’altres."

Si anem a la web de Linkat (dins de la seva wiki) ens trobarem amb la llista de programari que inclou Linkat (uns 60) .

A

C D E F G

J


K


L


O

Q


S


T


V


W


X

Aviat us oferirem una ubuntu amb tot això carregat, segur que li faltaran algunes coses més per a deixar de ser la "germana bastarda" de Linkat ;)

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per fer-vos ressó del nostre article :-)

    També m'agradaria presentar-vos aquest article referent al linkat i la generalitat que vaig publicar a un diari local de Tarragona que es diu "La Bicicleta", sembla ser que a la gent li va agradar i com veureu a la web va generar un debat curiòs.

    http://alliberats.cat/linkat-de-bones-intencions-el-mon-nes-ple/

    Salut i endevant amb el projecte!

    ResponElimina